OM MOONCAKE

En hyllning av Asiens traditionella rätter och smaker.

EDMOND & GÄNGET

Det som formar oss är vår känsla för det asiatiska köket och vår nyfikenhet att presentera enkla men eleganta rätter tillagade med lokala råvaror.

Vi erbjuder en personlig och nära service där vi ser dig inte bara som en gäst, utan en återkommande vän. Har du en speciell önskan, fråga så försöker vi lösa den.

Edmond Lau
MoonCake Restaurang
SAGAN OM MOONCAKE

Sagan om mooncake härstammar från Kina och Yuan dynastin (A.D. 1280-1368). Kina var vid den här perioden under mongolernas kontroll. Kineserna vantrivdes med mongolernas regering och ville göra uppror men det var inte lätt eftersom all slags sammankomster var förbjudna.

Rebellerna försökte hitta sätt att koordinera uppror utan att bli upptäckta och det var då som Liu Bowen, en av rådgivarna till rebellerna, uppmärksammade att mongolerna inte åt mooncake. Han föreslog att rebellerna skulle specialtillverka mooncake med meddelande om upproret inbakade som sedan skulle distribueras i samband med höstfestivalen.

Natten till höstfestivalen lyckades rebellerna störta regeringen Och idag äts mooncake till firandet av denna legend.

En intim middag för två eller en middag för hela stora släkten. Anledningarna att besöka oss är många. Vi ser fram emot ert sällskap.